Julian Alaphilippe naar Tudor Pro Cycling? 'Ik heb een beslissing genomen'

Het lijkt erop dat Julian Alaphilippe volgend jaar het uithangbord van Tudor Pro Cycling gaat worden. 

Alaphilippe

Patrick Lefevere maakte onlangs bekend dat Julian Alaphilippe na 11 seizoenen Soudal Quick-Step zal verlaten. Over zijn nieuwe ploeg werd nog niets bekend gemaakt, maar het ziet er naar uit dat Tudor Pro Cycling de volgende bestemming van de Fransman wordt.

La Gazzetta dello Sport stuurde als eerste een gerucht de wereld in dat Alaphilippe bij de Zwitserse continentale ploeg van Fabian Cancellara zou tekenen. Ook Patrick Lefevere vermoedde dat de tweevoudige wereldkampioen naar daar zou trekken.

'Beslissing genomen'

Volgens RMC Sport zijn de onderhandelingen met Tudor maanden geleden al opgestart en is een deal zo goed als rond. De transfer kan elk moment bekend gemaakt worden. Alaphilippe bevestigt noch ontkent het gerucht, maar kent wel al zijn nieuwe werkgever.

"Ik kan niet meer zeggen, maar ik weet wel iets meer", zei Alaphilippe voor de start van de Clasica San Sebastian. "Mijn beslissing is genomen en ik zal er binnenkort over communiceren. Er is nog niets ondertekend, maar in mijn hoofd is de deal rond."

Palmares

Alaphilippe reed zijn hele carrière voor The Wolfpack en bezorgde de ploeg heel wat mooie overwinningen. Zo werd hij twee keer op rij wereldkampioen en schreef hij onder meer Milaan-San Remo, de Strade Bianche, Waalse Pijl (3x) en Clasica San Sebastian op zijn naam. De laatste jaren presteerde hij onder verwachtingen en dat zorgde voor spanningen met CEO Patrick Lefevere.

Nieuws
  • Cor Vos