🎥 Mooi nieuws! Taco van der Hoorn kondigt comeback aan na zestien maanden zonder koers 

Taco van der Hoorn trekt binnenkort z'n snelpak weer aan! Na een bewogen tijd rijdt hij voor het eerst sinds heel lang weer een wedstrijd. 

taco van der hoorn fietst in de bergen

Weet je het nog? 2022 was het. Taco van der Hoorn won bijna een Touretappe. En niet zomaar eentje, namelijk de kasseienrit naar Arenberg. Het was een van de laatste wapenfeiten van de sympathieke geboren Rotterdammer. Het voorjaar erna koerste hij nog wel, maar in de Ronde van Vlaanderen kwam hij hard ten val.

Zware tijden voor Van der Hoorn

In de Ronde naar een fietspad toen het peloton plots naar zijn kant zwenkte, maar die manoeuvre zorgde ervoor dat hij tegen het asfalt ging. Taco van der Hoorn was tot op dat moment aan een prima voorjaar bezig met een vierde plek in Kuurne-Brussel-Kuurne. Maar daarna bleef het stil rond Van der Hoorn. Hij liep een hersenschudding op bij de val. Eentje die veel zwaarder uitpakte dan hij aanvankelijk dacht.

In april van dit jaar sprak hij er nog onomwonden over bij Sporza. "Zo nu dan twijfel ik eraan of het nog helemaal goedkomt. Ik probeer al een jaar terug te keren en het advies van de artsen te volgen. Als je dan nog altijd niet helemaal gezond bent, dan is dat frustrerend. Het doet ook pijn dat ik nog altijd niet kan koersen."

Maar toen al was er een beetje hoop. "Ik herinner me nog dat mijn eerste ritje na de hersenschudding er eentje was van vijf minuten op een elektrische fiets. Nu, een jaar later, rijd ik anderhalf uur aan een stuk. Maar trainen kan je het nog niet noemen. Het is meer een rondje fietsen."

Terug in koers!

Hij sprak toentertijd al de hoop uit zich weer een echte profwielrenner te kunnen voelen en nog tot koersen te komen dit seizoen en morgen is het zover. Dat heuglijke nieuwe brengt Van der Hoorn zelf vanaf de fiets tijdens een trainingsritje in Andorra, waar hij woont.

In een filmpje op het Twitter-account van z'n ploeg zegt hij met zichtbaar goed gemoed dat hij weer gaat koersen. In de begeleidende tekst meldt Intermarché-Wanty dat het dus donderdag al zover is. Dan rijdt Van der Hoorn de Grote Prijs Jef Scherens. Hieronder zie je het filmpje.

Van der Hoorn wordt bij Intermarché die dag omringd door twee Nederlanders: Mike Teunissen en Huub Artz. Andere bekende namen aan het vertrek zijn: Pascal Eenkhoorn (Lotto-Dstny), Axel Laurence (Alpecin-Deceuninck), Arnaud Démare (Arkea-B&B Hotels), Luke Lamperti (Soudal Quick-Step), Hugo Hofstetter (Israel-Premier Tech) en Alexander Kristoff (Uno-X Mobility).

Nieuws
  • Cor Vos