🎥 Terugkijken! Olav Kooij sprintte zondag op weergaloze wijze naar ritwinst in Polen

Sprinter Olav Kooij won overtuigend de slotetappe in de Ronde van Polen, Jonas Vingegaard won het rondje. 

Kooij wint in Polen

De bizarre ontknoping in de Tour Femmes heeft zondag mogelijk veel van jouw koersaandacht opgeslokt. Dat beetje aandacht wat er nog over was ging bovendien naar de Vuelta, waar Wout van Aert als een dolle stier op het rood afging. De kans is daarom groot dat je de sprintzege van Olav Kooij in Polen heeft gemist.

Maar geen nood! Hieronder kun je de massasprint en ritwinst van Olav Kooij nog eens terug kijken. En dat is de moeite waard. De Nederlandse renner van Team Visma | Lease a Bike sprintte namelijk weergaloos naar de overwinning.

Heerlijk toetje

In de vlakke slotrit in de Ronde van Polen was Jonas Vingegaard op weg naar de eindzege. Dat terwijl Wilco Kelderman op plek drie in het algemeen klassement stond. Kooij won bovendien ook al de vierde etappe in de zevendaagse, dus de Poolse rittenkoers was voorafgaand aan de slotrit al meer dan geslaagd voor de Nederlandse ploeg.

Toch zorgde de sprinter voor nog een heerlijk toetje. Het jachtluipaard uit Numansdorp zat ietwat ingesloten in de slotkilometer, maar vond een gaatje dat genoeg was om zijn sprint in te zetten. De versnelling van de 22-jarige spurtbom was dermate explosief, dat hij Tim Merlier - toch zo'n beetje de beste sprinter van dit seizoen - op een gaatje zette.

De Belg van Soudal Quick-Step kwam nog wel wat terug, maar Kooij was allang gevolgen. De Nederlander pakte zo zijn tweede ritzege en sloot de Ronde van Polen voor Visma | LAB in stijl af.

Top vier

De sprintzege in Polen was alweer de zevende overwinning van Kooij dit seizoen. De jonge Nederlander won al etappes in de UAE Tour en in Parijs-Nice, maar zijn ritwinst in de Giro is natuurlijk hét hoogtepunt van zijn seizoen. In de Ronde van Italië won hij een één-op-één-duel met Jonathan Milan, terwijl hij nu in Polen Tim Merlier tweemaal de baas was.

We kunnen dus met recht stellen dat Olav Kooij tot de allerbeste sprinters van het moment hoort. Wat ons betreft vormt de Nederlander samen met Jasper Philipsen en de genoemde Milan en Merlier de top vier in de wereld van de sprinters.

Nieuws
  • Cor Vos