Ploegleider Mario Aerts over revelatie Van Eetvelt: 'Zijn onbezorgdheid gaat hand in hand met een fanatiek professionalisme'

Lennert Van Eetvelt maakte in de eerste bergetappe van de Vuelta a España grote indruk. 

Nieuws Tim Beck

Door een stommiteit aan de meet, Van Eetvelt gooide zijn handen te vroeg de lucht in, moest hij de zege aan Primoz Roglic laten, maar wat vooral beklijfde was dat de klimmer van Lotto-Dstny als enige meekon op de steilste stukken van de slotklim met Roglic en Enric Mas.

Er was uiteraard teleurstelling na afloop, maar zeker ook trots door zijn goede prestatie. In Het Nieuwsblad vertelt ploegleider Mario Aerts over het goudhaantje van de ploeg. "In San Sebastián deed hij al mee voor de zege en nu dit. Lennert heeft een serieuze stap gezet in vergelijking met vorig jaar."

Aerts legt uit waarin de Vlaming zich heeft verbeterd. "Zijn afdalingen waren niet goed, hij had moeite om in een peloton te rijden. In februari, tijdens de UAE Tour, zag ik al dat het hem veel beter afging. Anders word je niet achtste in de Strade Bianche, hé."

Aerts geeft toe dat hij de snelle ontwikkeling ook niet had zien aankomen. "Hij blijft mij ook verbazen. Zondag deed hij uit het niets mee aan de massaspurt en werd hij vijfde. Enkel zijn tijdritten moeten nog beter."

Jasper Philipsen

Van Eetvelt is niet iemand die zich snel druk maakt, aldus Aerts. Hij toont wat dat betreft enige overeenkomsten met iemand als Jasper Philipsen. "Als wielrenner is hij fanatiek maar hij staat tegelijk onbezorgd in het leven. Als er ergens een hartslagmeter rondslingert, dan wordt er meteen en bijna altijd terecht naar Lennert gekeken."

"En afgelopen zaterdag bij de tijdrit was iedereen gebriefd dat we van de finish naar het hotel zouden gaan en niet meer zouden terugkeren naar de bus. Wie dacht na afloop dat hij terug naar de bus moest fietsen? Juist, Lennie. Maar nogmaals, die onbezorgdheid gaat hand in hand met een fanatiek professionalisme."

Nieuws
  • Cor Vos
Bekijk het originele bericht