Visma | Lease a Bike verlengt contract van Noors klassiekertalent: 'Hij maakt ieder jaar progressie'

De jonge Noor Per Strand Hagenes heeft zijn contract bij Team Visma | Lease a Bike voor meerdere jaren verlengd. 

Per Strand Hagenes Visma Renewi Tour

Nadat hij zondag een glansrol vervulde in de finale van de slotrit van de Renewi Tour, is er opnieuw goed nieuws voor Per Strand Hagenes. Team Visma | Lease a Bike heeft de verbintenis met de pas 21-jarige Noor namelijk verlengd tot en met 2027. Dat meldt de ploeg in een persbericht.

Talent voor de klassiekers

In de Renewi Tour liet Hagenes andermaal zien uit welk hout hij gesneden is. De jonge Noor werd zevende in de slotrit en eindigde - nadat hij eerder een goede tijdrit had gereden - daarmee op de derde plek in het eindklassement.

Hagenes ziet zijn prestatie nu beloond worden met een contractverlenging bij Visma | LAB. "We zijn heel blij dat we Per nog langer bij ons houden", spreekt Grischa Niermann namens het sportieve management op de website van de Nederlandse ploeg.

"Hij maakt ieder jaar progressie, al sinds hij bij het Development Team zat. Dit jaar was zijn eerste seizoen in het World Tour-team en hij heeft opnieuw mooie stappen gezet."

"We zien een grote toekomst voor hem weggelegd, als sterke klassieker renner", gaat Niermann verder. "En het is fijn dat we die toekomst samen aangaan.

'Blij met het vertrouwen'

Ondanks dat dit seizoen pas zijn eerste jaar bij de profploeg is, won Per Strand Hagenes vorig jaar al een profkoers. In het najaar won hij namelijk de 1.Pro-koers Sparkassen Münsterland Giro, nadat hij 168 kilometer in de aanval had gereden en vervolgens 'vergat' om te juichen.

Dit jaar won hij nog niet, maar liet hij zich al veelvuldig zien. In het voorjaar reed hij bijvoorbeeld 154 kilometer in de aanval in Parijs-Roubaix, terwijl hij een week eerder als knecht 40e werd in de Ronde van Vlaanderen.

Zelf kwam Hagenes ook nog aan het woord in het persbericht. "Ik voel me erg thuis in deze ploeg", aldus de Noor. "Vanaf het eerste moment in het Development Team was dat al zo. We zetten nog steeds mooie stappen vooruit en ik ben blij met het vertrouwen van de ploeg."

Johannes Staune-Mittet

Daar waar Per Strand Hagenes dus langer bij de ploeg blijft, lijkt een andere Noors talent Visma | Lease a Bike juist te verlaten. Johannes Staune-Mittet wordt volgens WielerFlits namelijk gelinkt aan Decathlon-Ag2r La Mondiale.

In tegenstelling tot Hagenes, is Staune-Mittet een klimmerstype en een beloftevol renner voor de grote rondes. Hij vult bij de Franse ploeg mogelijk het gat op dat Ben O'Connor achterlaat. De huidige rode truidrager in de Vuelta verkast na dit seizoen namelijk naar Jayco-AlUla.

Nieuws
  • Cor Vos