Renewi Tour | Wellens ontbindt z'n duivels en is andermaal de sterkste, ritwinst naar De Lie: 'Zei direct dat hij de rit mocht hebben'

Wellens had al aangekondigd voor de eindzege te gaan in de Renewi Tour en hij maakte het waar. Het werd als altijd een spannende slotrit in Geraardsbergen. 

tim wellens en arnaud de lie

De Renewi Tour moest het in de laatste etappe doen zonder Mathieu van der Poel, die geen risico wilde nemen en met lichte kniepijn forfait gaf. Maar in de inmiddels traditionele laatste etappe met aankomst in Geraardsbergen, en meerdere passages van De Muur, waren er genoeg andere toppers die voor vuurwerk zorgden. Tim Wellens ontbond zijn duivels.

Gouden Kilometer voor Wellens

De Belg had voor de start van de etappe zestien seconden achterstand op zijn jonge landgenoot Alec Segaert, die de tijdrit eerder deze week naar zijn hand zette. Wellens had eerder deze week al aangekondigd vol voor het klassement te gaan en hij maakte dan ook werk van de Gouden Kilometer op zo'n 20 kilometer van de streep.

De kopman van UEA in de Renewi Tour graaide de seconden die daar te verdienen waren weg. Hij sloeg samen met Visma-Noor Per Strand Hagenes en Arnaud De Lie (ploeggenoot Segaert) een gat. Later voegden ook Matej Mohoric, Stan Dewulf, Valentin Madouas en de verrassende Nederlander Rick Pluimers van Tudor zich bij de drie.

Eindzege Wellens, ritzege voor De Lie

Na de Gouden Kilometer reed Wellens als virtueel in de leiderstrui en hoewel De Lie natuurlijk een stoorzender was in de groep, pakte hij in de kilometers daarna nog meer tijd. De renner van UAE was vooral met het algemeen klassement bezig, terwijl de meeste andere renners juist koersten met de ritzege in gedachten.

Wellens brommerde lekker door en op de Denderoordberg op 5 kilometer van de streep kon uiteindelijk alleen De Lie volgen. Het duo pakte bijna een minuut op de groep met Segaert, waardoor de eindzege binnen was voor Wellens. De ritzege was afgetekend voor Arnaud De Lie op de steentjes van de Veste in Geraardsbergen.

Algemeen klassement en etappeuitslag

Results powered by FirstCycling.com

Reactie Tim Wellens

Het is voor Tim Wellens al de vierde eindzege in de Renewi Tour (of diens naamvoorgangers). Hij win vorig jaar en deed ook al een back to back in 2014 en 2015. Uiteraard was de Belg ook nu weer in z'n nopjes met de eindzege.

"Het was niet iets vanzelfsprekends. Je hebt altijd heel goede dag nodig en die had ik. Ik voelde me supergoed. Ik zat eigenlijk nooit op de limiet tot de laatste keer Muur. Ik was niet verrast dat De Lie meekon en zei hem direct dat hij de rit mocht hebben."

"Toen er wat meer bij het groepje kwamen, viel het een paar keer stil. Op het laatste bergje trok ik door en waren we weer met z'n tweeën. Ik wist dat het om twee dagen ging deze Renewi Tour. Ik was vijfde in de tijdrit; dat was prima. In deze laatste rit viel alles op z'n plek."

Nieuws
  • Cor Vos