Primoz Roglic had ook last van het Red Bull-virus op slotdag Vuelta : 'Moest wel twintig keer naar de wc'

Red Bull-BORA-hansgrohe werd in de Vuelta geplaagd door een mysterieus virus. Eindwinnaar Roglic onthult dat hij er ook last van had. 

primoz roglic in de vuelta

Primoz Roglic stelde gisteren in Madrid zijn vierde eindzege van de Vuelta veilig in de slottijdrit (en werd daarmee mede-recordhouder), maar die eindwinst hing nog even aan een zijden draadje. Dat was in het resultaat niet te zien, want de Sloveen werd achter specialist Stefan Küng keurig tweede in de daguitslag.

Halve ploeg Red Bull zaterdag ziek, Roglic gaf geen krimp

Maar Roglic onthulde na afloop dat ook hij last had van geheimzinnige virus dat bij Red Bull-BORA-hansgrohe in de ploeg rondwaarde. Op zaterdag in de laatste bergrit moesten Patrick Gamper en Dani Martinez opgeven. Nico Denz kwam nog wel over de streep, maar dat lukte hem niet binnen de tijdslimiet. Ook Aleksandr Vlasov moest al heel vroeg lossen in de rit en haalde niet z'n gebruikelijk niveau.

Roglic zelf gaf in de zware bergrit geen krimp. Hij verloor een paar seconden op Enric Mas, maar op het eerste oog had de Sloveen geen last van het virus dat zijn ploeggenoten parten speelden in de rit naar Picon Blanco. Met een riante voorsprong op de veel mindere tijdrijders Ben O'Connor en Enric Mas stond niks de eindzege in de weg.

Twintig keer naar de wc

En toch... Naar nu blijkt had ook Primoz Roglic te kampen met het virus dat de ploeg in z'n greep hield. Nadat de winst binnen was in het eindklassement tekende CyclingNews toch wel bijzondere woorden op uit de mond van de anders nooit zo praatgrage Roglic.

"Poeh, ik ben vandaag (de dag van de tijdrit dus, red.) ook wel twintig keer naar de wc geweest. Maar ik was al zover gekomen, dat ik het ook wel af wilde maken hier. Het is wat het is. Maar er liggen zeker wat uitdagingen voor het team om dit te voorkomen in de toekomst. Dat is voor later. Nu is het tijd om te genieten van de eindzege."