Tadej Pogacar kon niet naar Disneyland, maar is wel in Canada: 'Heb me de twee weken na de Tour behoorlijk slecht gevoeld'

Pogacar is in Canada. Dat ging niet zonder slag of stoot. En na de Tour bleek de Sloveen toch ook wel gewoon een mens te zijn, zo deed hijuit de doeken. 

tadej pogacar na de tijdrit in de tour de france

Tadej Pogacar begint vrijdag aan het derde deel van zijn seizoen. Na een voorjaarscampagne plus Giro en de Tour staat in Pogi Season 2024, deel III de wereldtitel het hoogst op zijn verlanglijst. Dat is voor over twee weken, eerst is circus Pogacar neergestreken in Canada.

Geen Disneyland voor Pogacar

Daar doet de Sloveen mee aan de twee WorldTour-koersen die daar sinds een paar jaar worden georganiseerd. Vrijdag staat de GP Quebec op het programma en zondag rijdt het peloton de iets zwaardere GP Montreal. Uiteraard is Pogacar voor beide koersen een favoriet - in dit artikel lees je wie de andere favorieten zijn.

Op de persconferentie voorafgaand aan de eerste wedstrijd in Quebec deed de renner die de Tour met finish in Nice won, dan toch nog in Parijs belandde. Maar een heel erg welkom bezoekje was het niet. Hij zat er vast op het vliegveld op weg naar Canada.

Pogacar was er luchtig als altijd over. "Ik heb een foutje gemaakt met mijn visum. Het is allemaal goed gekomen. Ik ben er geraakt, mijn koffers niet. Of ik mijn koersschoenen bij heb? Natuurlijk, ik ben een professional."

De kopman van UAE dacht een leuk intermezzo te hebben gevonden om de tijd door te brengen in Parijs, maar daar stak iemand van de ploeg toch een stokje voor...

"Ik wilde echt naar Disneyland gaan, maar het bleek niet zo makkelijk om daar zo eventjes naartoe te gaan. Luke Maguire (de perschef van UAE, red.) vond het niet zo’n goed idee om daar te trainen en drie uren tussen de kindjes te gaan spelen, haha", tekent Het Nieuwsblad op.

Twee weken slecht na de Tour

Pogacar ging in Canada ook nog in op de periode na de Tour de France. Daarin kreeg hij namelijk toch wel even te maken met de man met de hamer. "De eerste dagen na de Tour ging mijn lichaam in een soort van shutdown, ik was volledig kapot. Ik heb mij twee weken fysiek behoorlijk slecht gevoeld."

Uiteraard luisterde Pogi naar z'n lichaam en bouwde hij wat rust in nadat hij twee grote rondes op z'n naam schreef. Het was even relaxen geblazen en daar genoot hij van.

"Anderzijds heb ik na de Tour ook wat 'normale' dingen kunnen doen, naar het strand gaan en zo. Ik was heel blij dat ik een deel van de zomer in mijn thuisomgeving kon spenderen. Het was eigenlijk al jaren geleden dat ik daar tijd voor had tijdens de zomer. Twee weken na de Tour begon ik weer een trainingsschema te volgen. Traag opgebouwd, niets geks. De Tour is nu wel al een tijdje gedaan dus ik heb alweer behoorlijk wat training achter de rug."