🎥 Wereldkampioen Tadej Pogacar voor het eerst gehuld in nieuwe regenboogtrui (met regenboogfiets, -bril én -koerspetje)

Wereldkampioen Tadej Pogacar mag een jaar lang in de regenboogtrui, op een regenboofiets en vol regenboogdetails rondrijden. 

Pogacar regenboogtrui

Gisteren werd Tadej Pogacar nog gespot zonder regenboogtrui, maar de kersverse wereldkampioen heeft zijn nieuwe outfit inmiddels binnen! Op social media plaatste UAE Team Emirates een filmpje waarop hij zijn nieuwe truitjes, fiets, bril en zelfs koerspetje ontving én tentoonstelde. Ons oordeel? Het staat hem bijzonder goed!

29/04/2024

Fietskledingmerk Pissei heeft prachtig werk geleverd. Pogacars regenboogtrui ziet er fantastisch uit, inclusief de nodige detais. Zo is de datum waarop hij op magistrale wijze wereldkampoen werd in het in het shirt verwerkt: 29/04/2024.

De wereldkampioenentrui van Pogacar werd niet alleen meegeleverd met zwarte broeken. Ook kwamen er een paar witte exemplaren tevoorschijn. De Sloveen zal dus - in navolging op Mathieu van dre Poel - zo nu en dan in een witte broek gaan koersen.

Pogacar heeft ook zijn nieuwe koersbril en koerspetje mogen ontvangen. Geheel in regenboogstijl natuurlijk. Ook zijn fiets heeft een make-over ondergaan en bevat de nodige regenboogdetails.

Volgende WK's

Als wereldkampioen mag Pogacar een jaar lang de regenboogtrui dragen. Tot het volgende WK is hij de enige die die het iconische tenue mag dragen. Grote kans trouwens dat hij na dat WK nog steeds in de regenboogtrui mag koersen.

Het volgende wereldkampioenschap wordt namelijk in Rwanda verreden, waar men in hoofdstad Kigali een loodzwaar parkoers heeft uitgestippeld. Hoe zwaar? Nou, nog 1.000 hoogtemeters meer dan in Zürich. Een kolfje naar de hand van Pogacar dus.

Ook de WK's daarna bieden kansen voor de kopman van UAE Team Emirates. In 2026 strijkt het circus namelijk neer in het Canadese Montréal, waar Pogacar al tweemaal de WorldTour-koers GP Montréal op zijn naam schreef.

Een jaar later wordt het WK verreden in het Franse departement Haute-Savoie. Dat is het noordelijke gedeelte van de Franse Alpen, waar allesbehalve een vlak parkoers uitgetekend zal worden.

Materiaal
  • Cor Vos