🎥 Zou-ie al op zijn? Tadej Pogacar gaf enorme worst weg op podium in Italië

Tadej Pogacar kreeg een worst die hij met de Ronde van Lombardije nog voor de boeg niet zelf kon opeten. Dus gaf hij de reuzenmortadella weg. Mooie beelden!

tadej pogacar geeft enorme mortadella worst weg op podium

Tadej Pogacar is dit seizoen alleen te verslaan als hij vergeet te eten (die ene etappe in de Tour waarin Vingegaard toesloeg) of het zo hard regent dat de koers niet uitgereden wordt (Tre Valle Varesine van afgelopen dinsdag). Voor de rest is het Sloveense wonderkind onverslaanbaar en doet hij wat hij wil.

Pogacar deelt mortadella uit

Dat was in de Ronde van Emilië van afgelopen weekend ook het geval. In de regen - toen ook al - won Pogi met bijna twee minuten voorsprong op een groepje waarvan Tom Pidcock het sprintje won en dus tweede werd.

De overmacht van Pogacar was in die koers al net zo groot als op het WK en in de Tour. Daar rijd je voor een regenboogtrui en een gele trui, maar in de Ronde van Emilië staat er iets anders op het spel: een en enorme worst.

Bologna staat bekend om z'n overheerlijk Mortadella, een wordt van varkensvlees. De Amerikaanse variant ervan, door Italiaanse immigranten geïntroduceerd heet baloney, wat een verbastering is van Bologna.

Daar zal Pogacar allemaal geen weet van hebben en zo'n vettig enorm stuk vlees past ook niet echt in het dieet van een topwielrenner heden ten dage. Op het podium gaf Pogacar de worst dus weg aan mensen die in de stromende regen toch op de podiumceremonie waren afgekomen.

Een Italiaan met een grote vlag is de gelukkige en is in het onderstaande filmpje maar wat blij met de mortadella. Omdat-ie het lekker vindt óf omdat-ie uit de handen komt van de beste wielrenner ter wereld? We weten het niet, maar wij zouden deze mortadella ook wel willen hebben! Nadat Pogacar de worst uitdeelt, trakteert hij ook nog op de fles champagne. Mooie beelden!

Het filmpje

Tadej Pogacar probeert dit seizoen nog één grote worst binnen te hengelen. Hij start morgen uiteraard in 'zijn' Ronde van Lombardije. Hij won de koers al drie keer achter elkaar en is de grote favoriet om ook de vierde binnen te halen - wij achten alleen deze zes renners in staat om Pogacar heel, heel misschien te verslaan.

Je kunt de Ronde van Lombardije zaterdag de hele dag volgen op Eurosport 1 en betaaldstreamingsdiensten HBO Max en Discovery+. De NOS heeft geen rechten om de koers live uit te zenden, maar Sporza mag vanaf 13.30 uur wel aanhaken.

Pelotonpraat
  • Instagram