🎥 Mooie nagekomen beelden uit Lombardije: Pogacar geeft persman UAE op bijzondere wijze lift

Iemand een lift geven op een fiets zonder achterop? Laat dat maar aan Tadej Pogacar over! Misschien een idee om hem het hele jaar zo rond te laten rijden...

tadej pogacar neemt persman achterop fiets

Tadej Pogacar win afgelopen zaterdag met speels gemak zijn vierde Ronde van Lombardije achter elkaar. Hij reed de concurrentie op vooroorlogse achterstanden. Remco Evenepoel was op meer dan drie minuten achterstand de best of the rest. En na afloop leek Pogacar ook nog niet eens moe.

Pogacar staat plekje op zadel af

Hij had namelijk nog wel energie over om de persman van zijn ploeg, UAE Team Emirates, een lift te geven naar de ruimte waar de persconferentie was. Voor de gelegenheid stond de Sloveen z'n plekje op het zadel af aan Luke Maguire.

Pogacar had er een uur of zes opgezeten in de koers, maar toen hij weer een beetje opgefrist was en de pers in het perscentrum te woord ging staan, bleek Maguire geen vervoer te hebben om daar ook aanwezig te zijn. Taxicentrale Pogacar werd ingeschakeld.

Het levert een enigszins kolderiek, maar ook heel mooi beeld op: Pogacar trapt zittend op de bovenbuis rustig door, terwijl Maguire lekker freewheelend mee kan liften...

Misschien moeten we Pogacar in 2025 ook in koers met Maguire al ballast laten rijden; het zou de koers weer wat spannender kunnen maken (al hebben we nog wel wat meer ideetjes om het wat moeilijker te maken voor de Sloveen!)

Het filmpje

Tadej Pogacar verdient na zijn winst in Lombardije van een welverdiende vakantie. Wat er in 2025 voor hem op het programma staat, is nog niet bekend. Ondertussen beginnen steeds meer mensen in de wielerwereld wel een beetje genoeg te krijgen van al die solo's. Hoe knap ook, heel spannend is het allemaal niet. Thijs Zonneveld ziet bijvoorbeeld dat het nog niet eens all-out-inspanningen zijn.

Pogacar won dit jaar maar liefst 25 keer. Hij schreef de Tour op zijn naam met maar liefst zes etappezeges en ook de Giro staat nu op het palmares van Pogi. In Zürich werd hij voor het eerst wereldkampioen op de weg en en passant won hij nog twee monumenten (L-B-L en Lombardije) en talloze grote koersen. Als je het woord droomseizoen opzoekt in het woordenboek, dan zie je Pogacars erelijst van dit jaar.

Pelotonpraat
  • Bicisportsocialclub
  • Bicisportsocialclub