🎥 Maxim Van Gils haalt blubbergrap uit met cameraman, maar karma betaalt hem met gelijke miunt terug: lekke band!

Maxim Van Gils stunt in de blubber en spaart daarbij de cameraman niet, maar je gelooft nooit wat er even later gebeurt...

maxim van gils in de blubber

Het is offseason, maar dat betekent niet dat de renners helemaal geen fiets aanraken. Mathieu van der Poel nam het in een Spaans criterium op tegen een rally-auto en ook Maxim Van Gils heeft zijn fiets deze dagen niet aan de haak hangen.

Van Gils trakteert op een modderbad

Nou ja, z'n wegfiets misschien wel, want hij was op pad met een gravelbike. Het Spaanse Orbea is de fietsenleverancier van Van Gils' ploeg Lotto-Dstny en ze zijn ook de naamgever van een gravelevenement dat in de Riojastreek plaatsvond vrijdag en zaterdag: Orbea Gravel Rioja Alavesa.

Als je Rioja zegt, dan zeg je natuurlijk meteen wijn en zo afficheert het evenement zich ook. Ze noemen het zelf een 'Wine & Gravel Meeting'. Geen wedstrijd dus, maar lekker tussen de wijnranken doorgravelen en daarna genieten van een goed glas wijn. Zo kun je je offseason wel doorbrengen, dacht ook Van Gils.

Nou, dat viel een beetje in het water. Het was pokkenweer in de streek die grenst aan Baskenland - en daar kan het inderdaad ook nog weleens regenen. De gravelwegen werden blubberwegen, maar Van Gils en co maakten van de nood een deugd.

Ze gingen lekker in de blubber spelen en daarvan werd een cameraman die alles wilde filmen het slachtoffer. Van Gils liet zien behoorlijk behendig te zijn en trakteerde de nietsvermoedende cameraman op een blubberdouche met z'n move.

De cameraman vloekt gezien de piepjes in het filmpje eerst de boel flink bij elkaar, maar lijkt er toch ook om te kunnen lachen. Zeker als aan het einde van het filmpje blijkt dat Van Gils bij z'n actie lek reed. Karma is a bitch...

Het filmpje

Maxim Van Gils reed een prima seizoen. Hij vond echt aansluiting bij de wereldtop in de lastige eendagswedstrijden. Zo werd hij derde in de Waalse Pijl en Strade Bianche, en vierde in Luik-Bastenaken-Luik. De in Brasschaat geboren 24-jarige Belg won ook de nodige koersen: Eschborn-Frankfurt, de GP des Kantons Argau en de enige etappe van de Ruta del Sol (die moest in wel heel aangepaste vorm worden verreden vanwege boerenprotesten).

Pelotonpraat
  • Instagram Orbea