Oliver Naesen: 'Voor m'n gevoel train ik te weinig'

Oliver Naesen pakt het dit seizoen anders aan, op verzoek van de ploeg doet de Vlaming het rustiger aan op training, om later in het voorjaar te pieken. De nummer twee van Milaan-Sanremo moet daar wel aan wennen, zo vertelt hij.
Oliver Naesen

Vorig jaar kende Naesen een goed voorjaar met podiumplaatsen in Milaan-Sanremo en Gent-Wevelgem, maar die ene uitschieter ontbrak. Dat moet dit jaar anders, daarom is hij op verzoek van zijn ploeg AG2R - La Mondiale rustiger gaan trainen om later te pieken. Tegenover Sporza verklaart hij dat dat wennen is. "Voor mij hoefde het niet per se anders. Ik volg nu exact wat de trainers zeggen", zegt hij. "Ik heb minder gek gedaan tijdens de winter en rustig meegedraaid op training. Dat is wennen, want normaal durf ik op training in januari al eens te koersen. En dat tot grote frustratie van mijn ploegmaats."

"Ik moet toegeven dat het wel raar is. In vergelijking met anderen heb ik wel veel getraind, maar toch heb ik het gevoel dat ik niet genoeg gedaan heb."

Het is voor Naesen dan ook afwachten hoe hij aan de start staat van het openingsweekend vertelt hij, maar het is de bedoeling dat hij vanaf Parijs-Nice de vruchten plukt van deze aanpak en dat hij er staat tussen de E3 Harelbeke en Parijs-Roubaix, de weken waarin het voor hem moet gebeuren. "top 10 rijden is niet meer genoeg en ereplaatsen ook niet. Het gaat om winnen, eventueel nog het podium. Maar anders? Nee."

Nieuwe generatie

Volgens Naesen is het nu ook moeilijk om te zien wie van de concurrentie goed is, temeer omdat de meeste ritten tijdritten, bergritten of sprintetappes zijn. Conclusies zijn moeilijk te trekken vindt hij.

"Of we een wisseling van de wacht krijgen? Nee, dat denk ik niet. Elke generatie heeft zijn toppers. Greg en Phil, de generatie Stuyven en ikzelf en dan de lichting van Mathieu van der Poel en Wout van Aert. Je zal opnieuw alle grote namen in de finales zien. Dat gaat echt niet plots anders zijn. Dan denk ik bijvoorbeeld ook aan Peter Sagan. We hebben vorig jaar nooit de echte Peter Sagan gezien."

  • Oliver Naesen

Laatste nieuws