Bernal: 'Als Dumoulin z'n dag heeft gaat hij beter omhoog dan een klimmer'

Egan Bernal ziet in Primoz Roglic zijn grootste concurrent in de Tour. Met de hulp van Kruijswijk en vooral Dumoulin is de Sloveen iemand om heel serieus rekening mee te houden. "Op een goede dag klimt Dumoulin beter dan de beste klimmers."
bernal

Bernal zegt in de Colombiaanse krant El Tiempo over de verwachte strijd tussen INEOS en Jumbo-Visma: 'Het is goed voor de sport en iets om naar uit te kijken. Het wordt in elk geval nog meer een slagveld dan de Tour van afgelopen jaar. Elk jaar worden de tijdsverschillen in de Tour kleiner. Enerzijds zijn er meer rivalen dan in het verleden, anderszijds wordt hun voorbereiding steeds beter. Je kunt niemand afschrijven maar ik denk dat Roglic de sterkste is van alle concurrenten. Hij is erg consistent en staat niet voor niks op de eerste plaats van de UCI-ranglijst. Een goed klimmer en een uitstekende tijdrijder."

 Ook Dumoulin mag rekenen op loftuitingen van de Tourwinnaar. "Dumoulin gaat een belangrijke rol spelen. Hij is iemand die, mits in vorm, beter klimt dan de meeste klimmers. Ik moet zeker rekening met hem houden. De strijd met Jumbo-Visma is goed voor de koers."

Bernal verwacht dat de laatste tijdrit naar La Planche des belles filles een dag voor Parijs de beslissing zal brengen in de Tour. " Met zoveel goede tijdrijders zal het van belang zijn al een flinke voorsprong te hebben opgebouwd voor die tijdrit. Ik denk dat ik ongeveer een minuut tot anderhalve minuut nodig heb op de beste tijdrijders."

  • Primož Roglič

Laatste nieuws