Terpstra en Keisse pakken meteen de leiding in de Zesdaagse van Rotterdam

Niki Terpstra en Iljo Keisse  zijn de Wooning Zesdaagse van Rotterdam sterk begonnen. Op dag één van de Zesdaagse dubbelden zij het hele veld en staan daardoor aan de leiding. 
Zesdaagse

 Het koppel reed in de gele trui, een nieuw verschijnsel in Ahoy Rotterdam. Terpstra en Keisse werden al eens vierde in 2012 en wonnen daarna drie keer op rij. Ook nu worden ze algemeen beschouwd als de grote favoriet voor de titel.In de lange jacht staken eerst Maximilian Beyer en Sebastián Mora de lont in het kruitvat, even later gevolgd door Moreno De Pauw en Jan-Willem van Schip. Het was daarna de demarrage van Terpstra en Keisse, die na ruim een kwartier Rotterdam Ahoy deed juichen.

 De favorieten pakten snel een voorsprong en vonden even later de staart van het peloton. Het bleek de beslissende move in de koers, die ze behalve de winst ook de leiding in de stand bezorgde. In de resterende onderdelen kwam hun koppositie niet meer in gevaar, waardoor Terpstra en Keisse ook op dag twee in de gele leiderstruien koersen. Qua punten doen Wim Stroetinga en Yoeri Havik en ook Jasper De Buyst en Tosh Van der Sande het vooralsnog beter maar die moeten wel een ronde terugpakken.

Laatste nieuws