Helaas, de kogel is door de kerk: Wooning Zesdaagse Rotterdam afgelast

Ai, jammer!

niki terpstra zesdaagse rotterdam

Je kon de bui al wel een beetje zien hangen, maar bij de organisatie van de Wooning Zesdaagse Rotterdam hebben ze de knoop nu al doorgehakt: het evenement dat van 7 december tot en met 12 december plaats had moeten vinden in Ahoy gaat niet door.

Officieel is er nog geen kabinetsbesluit over de periode waarin de de zesdaagse gehouden zou worden, maar gezien de ontwikkeling van het coronavirus in Nederland houdt niemand er rekening mee dat er weer gesport gaat worden met publiek erbij. Ook vorig jaar moest de zesdaagse al afgelast worden vanwege het virus. De laatste editie werd verreden in januari 2020.

Bij deze editie zouden onder andere Niki Terpstra en Jan Willem van Schip acte de prèsence geven. Ook zou net als vorig jaar de Nederlandse baansprinttop met onder andere Harrie Lavreysen, Jeffrey Hoogland en Matthijs Büchli weer actief zijn in Rotterdam.

"Na de aangekondigde maatregelen hebben we alle mogelijke scenario’s opnieuw onderzocht. Maar door de huidige maatregelen mogen we het evenement niet organiseren, en hoe dat na 4 december gaat zijn, is nog hoogst onzeker", klinkt het bij monde van Erika Bronkhorst van Ahoy. "Daarom hebben we moeten besluiten om het evenement te annuleren. Over anderhalve week begint de opbouw van het evenement, we kunnen niet langer wachten. Bezoekers, partners en sponsoren blijven dan te lang in onzekerheid."

"Dit voelt als een klap in het gezicht, want tot twee weken geleden was er geen sprake van het niet laten doorgaan van het evenement. We gingen er vol voor en hadden er enorm veel zin in. Er stond een mooie editie op de planning met een sterk deelnemersveld, de Nederlandse sprinttop en een nieuw ritme met de finaledag op zondag. Helaas kan er dit jaar geen volwaardige en verantwoorde editie van de Wooning Zesdaagse plaatsvinden. Maar we kijken nu vooruit naar 2022, waarin we deze ambities zullen voortzetten."

Tickets blijven geldig voor 2022

Reeds gekochte tickets blijven geldig voor de editie van 2022. Die editie vindt plaats van dinsdag 6 tot en met zondag 11 december 2022. Overigens blijft de talkshow Zesdaagse TV wel doorgaan. De eerstvolgende aflevering verschijnt op 1 december.

Nieuws
  • Cor Vos