Van der Poel wint bij rentree in Ruddervoorde

Mathieu van der Poel heeft bij zijn rentree de Superpretigemanche van Ruddervoorde op zijn naam geschreven. Hij kwam solo over de streep.
Poel

De Superprestigemanche in Ruddervoorde stond in het teken van de rentree van Van der Poel. De grote vraag was of de man in vorm, Eli Iserbyt, ook de wereldkampioen het vuur aan de schenen kon leggen. Iserbyt was niet onder de indruk, want de kleine Belg nam de kop direct na de start. Van der Poel zat pontificaal in zijn wiel. Vooral Tom Pidcock miste zijn start. 

De beginfase was nog enigszins aftasten en verschillende renners kwamen samen, waaronder Van der Poel, Michael Vanthourenhout, Tim Merlier, Toon Aerts, Laurens Sweeck en de teruggekeerde Pidcock. De Brit plaatste vervolgens zelfs een aanval, maar gleed op een schuine kant weg. Vervolgens moest hij zijn inspanning bekopen. 

Ook Sweeck bleek in orde te zijn. De Belg zette op zo'n eenderde van de koers flink aan. Van der Poel was bij de pinken en ging met hem mee. Iserbyt, die al zeven keer won dit seizoen, bleef met hangen en wurgen in het wiel van de Nederlander, maar moest niet veel later capituleren. Het zou dan ook uitdraaien op een tweestrijd tussen Van der Poel en Sweeck. 

Die laatste deed het prima, maar kon uiteindelijk niet tegengaan dat Van der Poel een mooi gat wist te slaan. Per ronde breidde de wereldkampioen zijn voorsprong uit en uiteindelijk kwam hij met een voorgift van liefst 23 seconden op nummer twee Sweeck en 36 seconden op nummer drie Aerts over de streep. De grote man van dit seizoen, Iserbyt, werd op ruime afstand vijfde. 

Laatste nieuws