Chris Froome: 'Geen garantie dat ik terugkom op oude niveau'

Chris Froome kan inmiddels weer fietsen en is van plan om in februari weer te koersen, maar geeft wel aan dat er geen zekerheid is dat hij op zijn oude niveau komt. Toch geeft hij aan er alles aan te doen om een vijfde Tourzege te behalen.
Chris Froome

Nog geen vijf maanden geleden ging Froome hard onderuit toen hij een tijdrit verkende tijdens de Dauphiné. Het verdicht was heftig: breuken in het dijbeen, heup, elleboog, wervels en borstbeen. Inmiddels zit de 34-jarige Brit wel weer op de fiets. Momenteel gaat het fietsen zelfs beter dan lopen, vertelt hij tegen CyclingNews. Het fietsen gaat volgens de Brit zelf wel op 'toeristentempo'.

Froome is momenteel in Japan, waar hij besloot om het Saitama Criterium niet te rijden, maar hij stapte wel op om mee te rijden in een ploegentijdrit. Koersen in een peloton zit er voorlopig niet in.

Komende week zal de Brit onder het mes gaan om verschillende stukken metaal, die aangebracht waren om de breuken te stabiliseren, te laten verwijderen. Hij geeft zelf aan dat het herstel boven verwachting vordert: 'De heupplaat zorgt ervoor dat ik nu hink. Hij raakt een paar pezen en ik vind het lastig om er druk op te zetten wanneer ik loop.'

Op het moment dat Froome hersteld is van deze operatie kan de focus weer richting training en het rijden van wedstrijden. Een vijfde Tour de France is het grote doel.

'Ik zal een paar weken moeten herstellen van de operatie, maar hopelijk kan ik in december weer normaal trainen. Ik hoop in februari weer te koersen. Er zijn geen garanties in de sport, maar als ik in februari weer kan koersen hoop ik dat ik vier maanden later de Tour de France op mijn oude niveau kan beslechten. Dat is mijn doel en totdat ik een reden vind om er niet in te geloven, zal ik daar vol voor gaan. Dat is wel mijn grootste zorg. Koersen is één ding, maar de Tour de France winnen is natuurlijk iets anders. Zoals ik zei, er zijn geen garanties. Wat ik wel weet is dat ik er alles aan zal doen. Ik heb nog steeds het gevoel dat ik meer in me heb.'

  • Chris Froome

Laatste nieuws