Van Aert: 'Twijfel verdwijnt als ik weer een koers denk te kunnen winnen'

Wout van Aert mag eindelijk weer de weg op na zijn crash in de tijdrit van de Tour de France. Hij moet echter rustig aan blijven doen.

Aert
  • Afbeelding van Wout van Aert Wout van Aert

De drievoudig wereldkampioen veldrijden bleef in die individuele tijdrit haken achter een dranghek en liep daarbij een zware beenblessure op. Een kleine drie maanden na het ongeluk zit Van Aert weer op de wegfiets, hoewel dat nog niet langer dan een uur kan en mag. "De kracht in mijn rechterbeen is nog zwak, waardoor ik geduld moet hebben", vertelt hij tegen Het Nieuwsblad. "Maar dat ik weer op de weg kan fietsen is goed voor het koppie."

"De mensen die me behandelen zijn positief", gaat Van Aert verder. "Maar dat kleine beetje twijfel blijft. Dat zal pas verdwijnen als ik weer denk een koers te kunnen winnen. Mijn rechterbeen is heel wat spiermassa kwijt doordat ik zo lang inactief ben. Het lichaam compenseert dat, maar links en rechts moeten wel in evenwicht zijn. Dat moet ik weer terug zien te vinden. Ik zal zeker een grote conditionele achterstand hebben, dus het is nog te vroeg om voor mezelf doelen te stellen."