Van Aert ontslagen uit ziekenhuis

Wout van Aert heeft het ziekenhuis van Herentals mogen verlaten. De Belg van Team Jumbo-Visma zal thuis verder werken aan zijn herstel.

Aert
  • Afbeelding van Team Jumbo-Visma Team Jumbo-Visma
  • Afbeelding van Wout van Aert Wout van Aert

Van Aert kwam ongenadig hard ten val in de individuele tijdrit van de Tour de France, waar hij bleef haken achter een uitsteeksel van een dranghek. Daarbij liep hij ernstige verwondingen op aan zijn bovenbeen. Net na zijn valpartij werden de wonden via een operatie schoongemaakt en gehecht. In het ziekenhuis van Herentals werd Van Aert voor een tweede keer geopereerd om beschadigde delen te herstellen. 

Dat is gebeurd en nu mag de drievoudig wereldkampioen veldrijden thuis verder herstellen. Eerder deze week meldde zijn ploeg dat Dr. Claes en de medische staf van Jumbo-Visma, zonder garanties te geven, uit gaan van een volledig herstel. Wanneer Van Aert terugkeert in competitie is echter niet aan te geven, zo vertelt het medische team. Dr. Claes: "Er zijn geen tekenen van infectie en de wonden zijn mooi helende. Maar de omvang en de complexiteit van het letsel vragen om een trage, nauwgezette revalidatie."