Geschorste Bozic en Koren ontslagen bij Bahrain-Merida

Kristijan Koren en Borut Bozic zijn door Bahrain-Merida per direct ontslagen. Eerder werd bekend dat de Slovenen voor twee jaar worden geschorst voor hun betrokkenheid bij Operation Aderlass.

Bozic

Operation Aderlass is de dopingzaak die speelt in Oostenrijk, waarbij eerder Stefan Denifl en Georg Preidler al werden genoemd. De zaak is aan het rollen gekomen na onderzoek van de nationale autoriteiten in Oostenrijk. Ook de namen van Bozic en Koren vielen. Zij zouden in 2011 en 2012 (Koren beide jaren, Bozic alleen 2012) verboden methoden/middelen hebben gebruikt. 

Koren kwam op dat moment uit voor Liquigas-Cannondale, terwijl Bozic in 2012 zijn brood verdiende bij Astana. Bozic stopte afgelopen winter, terwijl Koren nog het shirt van Bahrain-Merida droeg. Die laatste werd uit de Giro d'Italia gehaald toen zijn betrokkenheid bij Operation Aderlass aan het licht kwam. Woensdag werd bekend dat het Sloveense tweetal een schorsing van twee jaar aan hun broek krijgt voor hun betrokkenheid bij Operation Aderlass. 

Bahrain-Merida heeft daar razendsnel op gereageerd en het tweetal definitief ontslagen. De ploeg benadrukt tegen Cyclingnews dat het een zero-tolerancebeleid voert. Bozic stond inmiddels op de loonlijst als ploegleider. In 2018 testte ook Kanstantin Sivtsov in dienst van Bahrain-Merida positief op het gebruik van verboden middelen.