Dumoulin: 'Ik ben dit jaar nog meer gaan waarderen wat ik had'

Tom Dumoulin heeft een update gegeven over zijn knieblessure. Hij is hoopvol gestemd. "Ik ben begin me weer steeds meer een atleet te voelen."

Dumoulin
  • Afbeelding van Tom Dumoulin Tom Dumoulin

Dumoulin deed zijn verhaal in een uitgebreid bericht op zijn sociale media-accounts. Het verhaal rondom zijn knie is bekend: Dumoulin kwam ten val in de Ronde van Italië, richtte zich via de Dauphiné op de Tour de France, bleef last houden en moest uiteindelijk een kruis zetten door de rest van zijn jaar. In juli werd hij opnieuw geopereerd, omdat een pees te beschadigd bleek. De operatie slaagde, maar het herstel neemt de nodige tijd in beslag. 

"De eerste weken kon ik weinig doen. In het begin was lopen zelfs veeleisend. Maar momenteel begin ik me weer atleet te voelen. Ik doe fysio-oefeningen. Ik zwem vrij veel en sinds een paar weken zit ik weer op de fiets. Hoewel het nog niet te lang en te intensief is. De dokters zijn ervan overtuigd dat mijn knie me er niet van zal weerhouden dat ik terugkom op mijn oude niveau. Het heeft alleen nog wat tijd nodig."

Het is in mentaal en fysiek opzicht een zwaar jaar geweest voor Dumoulin. "Maar aan de andere kant ook bevrijdend en heeft het mijn ogen geopend. Door niet competitief te kunnen zijn op het hoogste niveau ben ik meer gaan waarderen wat ik had en wat ik wil hebben de komende jaren. Ik wil er alles aan doen om weer de beste versie van mezelf op een fiets te worden. Terug te gaan naar het winnen van races en proberen weer een grote ronde te winnen."