Matthews: 'We gaan plezier maken'

Na het afhaken van Tom Dumoulin moest Team Sunweb zich op andere doelen richten voor de Tour de France. Bijvoorbeeld met Michael Matthews.

Matthews
  • Afbeelding van Team DSM Team DSM
  • Afbeelding van Tom Dumoulin Tom Dumoulin
  • Afbeelding van Michael Matthews Michael Matthews

Een kleine twee weken geleden zat de Australiër nog in zak en as. "Alles moest opzij voor het klassement van Dumoulin en ik heb geen specifieke sprinttraining gedaan", vertelde Matthews tegen de NOS. Bij een persmoment voor de Tour de France toonde Matthews, in 2017 winnaar van de groene trui, al een stuk meer vertrouwen. 

"Na de Ronde van Zwitserland heb ik mijn zinnen kunnen verzetten op de mountainbike. Ik heb wat sprinttraining gedaan, in de gym gezeten en achter de motor gereden. Ik moet nu voor de snelle en lastige finales gaan. Voor de groene trui had ik echt wat meer training nodig gehad dan een week zoals nu. In 2017 had ik echt een lead-out, waar veel op getraind was. Nu niet, maar we zullen zien."

Na het wegvallen van Dumoulin zijn de ogen bij Team Sunweb voornamelijk gericht op Matthews, die naast de groene trui ook al drie etappes wist te winnen. "Iemand moet de leider zijn. Ik begon altijd met heel veel stress aan de Tour. Nu zal het allemaal veel relaxter zijn. We gaan plezier maken."