Tom Dumoulin stelt hoogtestage nog even uit

Slecht nieuws voor Tom Dumoulin. De kopman van Sunweb zou vandaag vertrekken voor een hoogtestage in La Plagne, maar heeft besloten om dit voorlopig met een paar dagen uit te stellen. Hij wil zijn linkerknie, waaraan hij geopereerd is, rust geven.

Tom Dumoulin
  • Afbeelding van Tom Dumoulin Tom Dumoulin

Tom Dumoulin zijn voorbereiding op de Tour de France loopt alles behalve vlekkeloos. Dit heeft alles te maken met de valpartij in de vierde etappe van de Giro. Dumoulin raakte geblesseerd aan zijn knie, maar leek in het Criterium du Dauphine de weg omhoog weer te hebben gevonden. Toch sloeg hij uit voorzorg de laatste twee etappes over. Een stukje gravel, dat was achtergebleven na de val bleek voor irritatie te zorgen.

Twijfel sloeg toe

De Limburger is hier gisteren succesvol aan geopereerd meldde zijn ploeg, waardoor Dumoulin pijnvrij kon fietsen en het signaal voor de hoogtestage ook op groen stond. Toch sloeg de twijfel toe, meldt NOS. Na een telefoongesprek met zijn trainer Hendrik Werner heeft hij de auto omgedraaid en is hij teruggekeerd naar huis voor een paar dagen extra te rusten, voordat hij aan de hoogtestage begint. Volgens Werner hoeft dit niet te betekenen dat Dumoulin de Tour niet gaat halen: "Tom heeft heel vaak tegenslagen gekend. En hij heeft er heel vaak antwoorden op gevonden. Dat houd ik in mijn achterhoofd." 

Voorbereiding Tour de France

Een hoogtestage van twee weken zou de laatste stap in de voorbereiding op de Tour de France worden voor Dumoulin. Voorlopig is nog niet duidelijk wanneer Dumoulin aan zijn hoogtestage begint. "Ik ben hier. En ik wacht hier", aldus Werner. "Ik hoop dat hij hier snel is."