Armstrong over plasincident: 'Ik zou iemand anders achter het stuur zetten bij Jumbo-Visma'

Lance Armstrong kon zijn oren niet geloven dat Primoz Roglic op het moment van zijn technische malheur geen ploegleiderswagen in de buurt had, omdat de dienstdoende ploegleiders een sanitaire stop inlasten met minder dan 20 kilometer te gaan.

Primoz Roglic
  • Afbeelding van Primož Roglič Primož Roglič

In zijn podcast TheMove was Armstrong uitermate kritisch op de handelswijze van de ploegleiding van Jumbo-Visma in de finale van de vijftiende etappe.

 "De actie van de ploegleider van Jumbo-Visma in de finale was enorm onverantwoordelijk en heel onprofessioneel. Hoezo kunnen die ploegleiders hun sanitaire stop niet even een half uurtje langer uitstellen? Dit zou je je baan kunnen kosten. Als ik de eigenaar was van Jumbo-Visma zou er morgen iemand anders achter het stuur zitten. Daar komt ook nog eens bij dat Roglic' ploeg zwak is. Als je ziet dat er op het eind een groep van 40 renners overblijft en er is niemand bij die hem kan ondersteunen zegt dat genoeg."

 Johan Bruyneel, zijn voormalig ploegleider bij US Postal valt hem bij. "Je kunt wel stoppen om te plassen eerder in de koers maar zelfs dan vraag je aan de tweede ploegleiderswagen om de kopman bij te staan. Gezien het feit dat die wagen nu achter in de koers zat hadden ze dit nooit mogen doen. Je laat de kopman van je ploeg nooit zonder assistentie in de koers. Dit is een heel grote fout die enorme consequenties kan hebben!"

 Hieronder de video van de stress in de ploegleiderswagen van Jumbo-Visma na de plaspauze van Jan Boven.