Kröger verrast peloton in Healthy Ageing Tour

Mieke Kröger heeft de tweede etappe in de Healthy Ageing Tour gewonnen. De Duitse verraste de sprinters en won vanuit de vroege vlucht.

Kröger

Nadat Lotta Lepistö de beste was op het Duitse eiland Borkum ging de meerdaagse vandaag verder in Surhuisterveen. In het Friese landschap werd het peloton al gauw uiteen gescheurd door waaiers. Leidster Lepistö was bij de pinken en zat in de eerste groep. Na dertig kilometer kwamen de groepen echter weer bijeen, maar het bleef desondanks nerveus. 

Mede doordat het zo chaotisch was, kwam er pas relatief laat een kopgroep op gang. Drie rensters vormden de vlucht van de dag, namelijk Romy Kasper, Mieke Kröger en Nicole Steigenga. Met nog zo'n vijftig kilometer voor de boeg had het drietal nog een voorgift van drie minuten. Er werd wel iets afgereden, maar op 25 kilometer van het einde had de vlucht nog steeds twee minuten voorsprong. 

Die voorsprong verdween vervolgens snel, maar Kasper en Kröger bleken nog iets over te hebben in hun tank. De twee Duitse rensters lieten Steigenga, die wel de prijs van de strijdlust won, achter en met nog 4,5 kilometer te gaan reden ze nog twintig seconden voor het peloton uit. Het werd uiterst spannend, maar de vluchters kregen loon naar werken en wisten het peloton uiteindelijk te verrassen. Kröger was aan het eind sterker dan Kasper. Jolien d'Hoore won de sprint van het peloton.