Egan Bernal grijpt macht in Parijs-Nice, ritzege voor Martínez

Egan Bernal heeft de leiderstrui in Parijs-Nice overgenomen. Op de Col de Turini was de Colombiaan samen met Nairo Quintana de sterkste. De ritwinst ging echter naar Bernals landgenoot Daniel Felipe Martínez;.

Bernal
  • Afbeelding van Daniel Felipe Martínez Daniel Felipe Martínez

Een gigantische kopgroep gaf kleur aan de sowieso al loodzware voorlaatste etappe van Parijs-Nice. Liefst 39 renners streden voorin om de ritzege. Van alle coureurs die meezaten, was Philippe Gilbert de hoogst geclassificeerde. De voorsprong van de kopgroep liep zelfs zo op, dat de Belg een gevaarlijke klant werd voor het klassement.

Onderweg sprokkelde aanvalskoning Thomas De Gendt de nodige punten voor het bergklassement en verstevigde daarmee zijn leiding in die lijst. Zodra de renners de slotklim opdraaiden, was de Belg er echter zo afgereden. Hij was niet de enige. Toen Pawel Poljanski een eerste demarrage plaatste, losten meerdere renners. Yates, Lopez, Martinez en Nicolas Edet bleven het langst over.

Lopez en Edet reden weg, maar werden in de slotkilometers weer bijgehaald door Martínez. Uiteindelijk kon laatstgenoemde de twee kemphanen nog voorbijstreven en zodoende was de ritzege een prooi voor Daniel Felipe Martínez. 

Oorlog bij de favorieten

Bij de favorieten demarreerde de ene na de andere klepper. Geen van hen kon echter wegrijden. Pas doen Egan Bernal er een snok aan gaf, ontplofte de boel. Alleen Quintana kon volgen en samen reden ze op de finish af. Leider Kwiatkowski was nergens meer te bekennen. De gele trui bleef echter bij Team Sky want doordat Egan Bernal als een bezetene omhoog reed, kon de Colombiaan de leiding overnemen van zijn Poolse collega.