Kevin Pauwels hangt fiets aan de wilgen

Kevin Pauwels stopt na dit seizoen met veldrijden. De veldrit in Oostmalle wordt zijn laatste cross. De 34-jarige Pauwels won onder meer twee keer het eindklassement van de Wereldbeker.

Pauwels

Naast twee keer de Wereldbeker won Pauwels ook één keer de GvA-trofee (in 2012). Mindere prestaties de laatste jaren zorgden ervoor dat de motivatie minder werd. 

"Ik kan het allemaal nog moeilijk opbrengen," verklaarde Pauwels aan Sporza. "De trainingen, maar ook de wedstrijden. Als het goed gaat, is het plezant, maar als je rondrijdt zoals in Hoogstraten niet. Ik heb nog gewonnen in Hasselt en Zonnebeke. Dit was dus niet het jaar te veel. Maar dat was het volgende winter misschien wel geworden. Naast die 2 zeges waren er te weinig andere goeie prestaties."

Kevin Pauwels werd in 2004 wereldkampioen bij de beloften en stapte in 2006 over naar de professionals. Hij stond vijf keer op het podium van een WK, alle vijf keer werd hij derde. Daarnaast werd hij drie keer derde en één keer tweede op het Belgisch Kampioenschap. 2011-2012 was zijn absolute topseizoen. Hij won dat seizoen 11 crossen en de eindklassementen van de Wereldbeker en de GvA-trofee.