Aerts rijdt Van der Poel op dik vier minuten op Koppenberg

Elke cross die Mathieu van der Poel dit seizoen uitreed wist hij te winnen. Tot vandaag. Op de flanken van de Koppenberg - een traditionele angstgegner voor de Nederlander - kwam hij geen moment in aanmerking voor de zege.

Toon Aerts

De eerste signalen waren al niet goed voor de veelvraat van Corendon-Circus. Waar hij bij de meeste crossen al ras van zijn opponenten kon wegrijden, draaide hij nu pas als tiende het veld in. Hij maakte na deze stroeve start nog wel even onderdeel uit van de kopgroep, maar lang duurde dit niet. 

Van der Poel zou uiteindelijk op meer dan vier minuten finishen als 21ste. "Het was niet leuk vandaag", bekent MvdP in gesprek met Sporza. Bij de start voelde ik al dat ik niet goed was, en dan weet je dat het een lang uur wordt op zo'n zwaar parkoers. Het is een dag om snel te vergeten, maar een mindere dag kan gebeuren."

Van der Poel richt zijn vizier nu op zondag, wanneer hij in het Noord-Brabantse Rosmalen opgaat voor prolongatie van zijn Europese kampioenstrui. "Daar zal het wel beter zijn, slechter kan alleszins niet."

Titanenstrijd

Genoeg over Van der Poel, want er werd ook nog om de zege gecrosst. Michael Vanthourenhout (Marlux - Bingoal), Wout van Aert (Cibel - Cebon) en Toon Aerts (Telenet - Fidea Lions) maakten er een heuse titanenstrijd van. 

De zegebloemen in de eerste manche om de DVV-trofee waren uiteindelijk voor Aerts. Dankzij een machtige sprint op de legendarische kasseihelling toonde hij zich te sterk voor zijn concurrenten.