Superieure Van De Steene heerst op de Koppenberg

Kim Van De Steene heeft op oppermachtige wijze de Koppenbergcross op haar naam weten te schrijven. De 32-jarige Belgische toonde zich in de loodzware klimcross op de Bult van Melden bergop veruit de sterkste.

Kim Van De Steene

Van De Steene maakte eerder haar contractverlenging bij Tarteletto - Isorex openbaar. Tot 2021 zal ze te zien zijn in het geel-blauwe tenue. Ze tekende voor de beste start, maar na een fout in een bocht vloog haar schoen uit, waardoor ze op achtervolgen aangewezen was. Een Italiaans-Nederlandse tandem van Steylaerts-777 was ervandoor, maar op machtige wijze reed Van De Steene weer terug naar de kop van de koers.

In de technische stukken konden Annemarie Worst en Alice Maria Arzuffi hun oudere concurrente onder druk zetten, maar Van De Steene bleek simpelweg onklopbaar. De seizoensrevelatie reed in de laatste ronde haar twee opponenten gewoon uit het wiel. Na haar Superprestige-zege in Boom boekte Van De Steene voor de tweede keer dit seizoen een zege in een klassementscross.

Van de Steene voert na de eerste manche om de DVV-Trofee vanzelfsprekend ook het klassement aan. Arzuffi, die tweede werd, volgt in het klassement ook op plek twee. Worst vervolledigde de top drie en bezet tevens de derde stek in de tijdrangschikking.