Leuvenaar Jasper Stuyven schiet raak in thuiswedstrijd

Op de Bondgenotenlaan in Leuven heeft Jasper Stuyven voor eigen volk zijn tweede zege in vijf dagen geboekt.

Jasper Stuyven
  • Afbeelding van Jasper Stuyven Jasper Stuyven

In de 52ste uitgave van de Belgische najaarswedstrijd GP Jef Scherens besliste de rappe Belg van Trek-Segafredo de koers in zijn voordeel door de eindstreep net iets eerder te passeren dan Jonas Van Genechten (Vital Concept). Ook de winnaar van vorig seizoen mocht op het ereschavot verschijnen. Timothy Dupont werd nu derde.

In de finale toonde onder meer Taco van der Hoorn (Roompot-Nederlandse Loterij) zich diverse malen, maar na zijn fraaie zege in de Primus Classic zat er voor de Nederlander geen tweede overwinning in. Het Leuvense publiek (onder meer bestaande uit de levensgezel en vrienden en familie van Stuyven), zag hoe de in de stad geboren coureur na dertien rondes over het golvende stadsparkoers zegevierde. Onder luid gejuich werd hij vervolgens gehuldigd op het podium.

"Dit is zalig!", zei de glunderde laureaat na afloop tegen Sporza. "Dit is misschien geen WorldTour-wedstrijd, maar het is wel een speciale. Het is echt mooi om in mijn eigen stad te kunnen winnen." Hij is de 33ste Belg die de koers ter nagedachtenis aan Poeske Scherens weet te winnen.

Stuyven geeft de laatste tijd blijk van een prima vormpeil. Exact een maand geleden was Stuyven al de beste in de vierde etappe van de BinckBank Tour. Naast podiumplaatsen in de Brussels Cycling Classic, de Grote Prijs van Québec en het Kampioenschap van Vlaanderen was de renner van Trek-Segafredo eerder deze week de beste in de Grote Prijs van Wallonië.