Mollema twee jaar langer bij Trek-Segafredo

Bauke Mollema draagt ook de komende twee jaar het tenue van Trek-Segafredo. De klimmer geldt als een van de steunpilaren van de Amerikaanse ploeg.

Mollema
  • Trek-Segafredo Trek-Segafredo
  • Bauke Mollema Bauke Mollema

Mollema, die gisteren nog tweede werd in de Ronde van Spanje, vertelde vanmorgen al in Het Dagblad van het Noorden dat zijn management niet met andere ploegen in gesprek was en dat de komst van Richie Porte geen invloed had op zijn keuze om wel of niet bij Trek-Segafredo te blijven. Nu is er dus helemaal een einde aan de onzekerheid, want ook de komende twee jaar rijdt Mollema in het tenue van Trek-Segafredo. "Ik denk dat ik heel goed samen met Porte kan rijden."

Hoewel de Groninger momenteel jaagt op een ritzege in de Vuelta a España blijft het rijden van een algemeen klassement het doel voor de komende jaren. Manager Luca Guercilena: "Bauke is een hele sterke jongen. Fysiek, maar ook mentaal. Dat bewees hij dit jaar eens te meer in de Tour de France, waar hij met ambities voor het klassement aan de start stond. Toen hij viel en niet meer voor een klassement kon gaan, koos hij een andere tactiek en joeg hij op een etappewinst. Hij is een echte vechter."