Vuelta: Mollema kopman bij Trek-Segafredo

Bauke Mollema trekt als kopman naar de Vuelta a España. De renner van Trek-Segafredo streeft in eerste instantie etappezeges na in Spanje.

Mollema
  • Trek-Segafredo Trek-Segafredo
  • Bauke Mollema Bauke Mollema

Toch is er wat verwarring ontstaan wat het doel van Mollema nou precies is, want de ploeg zegt iets anders dan hun kopman zelf. Ploegleider Yaroslav Popovych: "We hebben Bauke Mollema, die met geweldige benen uit de Tour kwam. Hij mikt op het klassement. Het hele team is er om hem te beschermen en hem in de perfecte positie naar Madrid te brengen. We zijn ervan overtuigd dat hij een top 5-klassering kan behalen als het goed verloopt."

Mollema liet daarentegen een ander geluid horen op Twitter, want de kopman schreef het volgende: "Ik kijk er naar uit om weer te koersen in de Vuelta. En nee, het algemeen klassement is niet mijn doel."​​​ Het bericht werd gedeeld door zijn ploeg, waardoor Mollema dus waarschijnlijk voor ritzeges gaat. 

De ploeg van Trek-Segafredo wordt gecompleteerd door Gianluca Brambilla, Fabio Felline, Matthias Brändle, Giacomo Nizzolo, Nicola Conci, Markel Irizar en Kiel Reijnen. Het Amerikaanse team staat dan ook met meerdere doelen aan de start in Malaga. "We zullen ritzeges najagen met Nizzolo. Dan hebben we ook Brambilla en Felline die voor dagsucces kunnen gaan vanuit de ontsnapping. En we hebben Brändle die het goed kan doen in de proloog en tijdrit."