4 keer goud, 1 keer zilver en 1 keer brons voor Nederland op dag 3 WK Paracycling

Maar liefst 4 keer goud wonnen de Nederlanders op dag 3 van de WK Paracycling in het Italiaanse Maniago. De handbikers veroverden ook nog een zilveren en gouden medaille.

De Vries

Al vroeg in de ochtend was er Nederlands succes, want zowel Jennette Jansen als Carmen Koedood reden de tegenstand uit de wielen in hun categorieën (H4 en H2). Koedood reed haar Koreaanse tegenstandster zelfs op meer dan 9 minuten.

Even later werd ook Jetze Plat (H4) wereldkampioen, na zijn concurrent Rafal Wilk uit Polen uit het wiel te sprinten. Laura de Vaan had in de sprint minder geluk; de Nederlandse verloor het op de centimeters van haar Duitse tegenstandster Andrea Eskau.

Daarna was het laat op de middag tijd voor de mannen van de categorie H3 (Mark Mekenkamp) en H5 (Tim de Vries, Johan Reekers en Mitch Valize). Kwam Mekenkamp niet in aanmerking voor een medaille, de andere mannen hielden de eer enorm hoog: na een lange solo won De Vries, terwijl Valize de sprint om de derde plaats won.

Tot nu toe heeft Nederland in Maniago 9 gouden medailles, 3 zilveren plakken en 1 keer brons te pakken. Met nog een dag te gaan is voor onze landgenoten daarmee nu al het recordaantal gouden medailles op wereldkampioenschappen paracycling verbroken.