Nuchtere Dumoulin: 'Zij waren goed, maar ik was ook goed'

Tom Dumoulin viel op de slotklim naar Mende nog even aan, maar kon Geraint Thomas en Chris Froome niet lossen. Toch was hij tevreden na afloop.

Dumoulin
  • Chris Froome Chris Froome
  • Geraint Thomas Geraint Thomas
  • Tom Dumoulin Tom Dumoulin

"Pfoe, dat was een pittige slotklim", beantwoordde Dumoulin de vraag van de NOS over zijn verslag van de dag. "Maar dat was wel te verwachten. Het resultaat? Daar ben ik tevreden over. Ik had geen superbenen, dus moest het slim aanpakken. Ik heb me niet opgeblazen. Roglic was de sterkste en daarachter kon ik mooi bij Froome en Thomas blijven."

Na de versnelling van de Sloveen van Team LottoNL-Jumbo kwam Dumoulin even achterop te liggen ten opzichte van de Sky-Britten. Was hij nerveus daardoor? "Nou, nee niet echt. Ik heb een heel goed gevoel over wat ik wel en niet kan. Ik bleef net onder mijn limiet rijden en dat heeft me later in de klim gered."

Toen het wat stilviel, ging Dumoulin zelf aan. "Ze reden een beetje langzaam en toen dacht ik: 'dan probeer ik zelf te gaan.' Ik droom altijd om te winnen, maar dat zat er niet in. Of het een tegenvaller was dat ik geen tijd kon pakken op Froome? Nee hoor. Hij was goed en ik was goed. Uiteindelijk pak ik dan geen tijd. We gaan het allemaal wel zien in de Pyreneeën."