Giro Rosa: D'Hoore verslaat Wild in derde etappe

Jolien D'hoore heeft de derde etappe in de Giro Rosa gewonnen. De Belgische bleef Kirsten Wild en Alexis Ryan voor. Leah Kirchmann van Team Sunweb is de nieuwe leider.

D'hoore
  • Team DSM Team DSM

Na de overwinning gisteren van Kirsten Wild lag er wederom een kans voor de sprinters, want de derde rit was biljartvlak. In zomerse omstandigheden lagen er 132 kilometer te wachten voor het peloton. Het duurde door de tussensprints even voordat er een vlucht op gang zou komen, maar een drietal wist uiteindelijk wel los te komen. 

Sara Penton, Carmela Cipriani en Chiara Perini zouden de vlucht van de dag kleuren. Ze kregen slechts een maximale voorsprong van zo'n twee minuten. Met nog tien kilometer te gaan had het drietal nog een voorgift van een halve minuut. Op vier kilometer van de meet vond er een valpartij plaats, waardoor het peloton in tweeën werd gescheurd. Op 300 kilometer van de streep lag er bovendien nog een negentig graden bocht. 

In de spurt was het uiteindelijk D'hoore die met de zege aan de haal ging. Dat betekende voor de Belgische van Mitchelton-Scott haar derde overwinning van dit seizoen. Wild en Ryan completeerden het podium.