Bereid u voor op de Giro Rosa met onze special!

Draait deze weken alles om de Tour de France? Welnee! Het internationale vrouwenpeloton maakt zich immers op voor de Giro Rosa, die vrijdag van start gaat. In onze Tour-special blikken we ook uitgebreid vooruit op deze spectaculaire tiendaagse koers!

Giro Rosa-special

Van Alé Cipollini tot Wiggle High5; we nemen alle deelnemende ploegen in deze Giro Rosa-special onder de loep. We kijken naar mogelijke kanshebbers op dagsucces en analyseren de ploegen van de grootste kanshebbers. Op wie kan Annemiek van Vleuten bijvoorbeeld rekenen in de rittenkoers? En wie mogen we verwachten bij ploegen als Aromitalia Vaiano en Trek - Drops? 

En daarnaast kijken we natuurlijk ook naar de tien etappes. Wat staat de rensters te wachten? Waar liggen de kansen en waar is het opletten geblazen voor de klassementspretendenten? Welke bergen zitten er naast de mythische Monte Zoncolan in het parkoers? 

Tot slot? Een portret van de beste wielrenster ter wereld: Anna van der Breggen. De beste wielrenner van het voorjaar rijdt de Giro Rosa dit jaar weliswaar niet - AvdB kiest immers voor een avontuur op de mountainbike - maar ze weet wel hoe je die wedstrijd moet rijden. "De Giro Rosa is met geen andere koers op onze kalender te vergelijken. Je moet in de hitte tien dagen achter elkaar continu alert zijn, omdat het in elke etappe kan gebeuren."

Vrijdagochtend, de ochtend voor de start van de Giro Rosa pakken we uit met een laatste vooruitblik, waarin we de voornaamste favorieten voor u in een overzicht op een rijtje zetten. Kan Annemiek van Vleuten dit jaar de derde Nederlandse worden die de rittenkoers op haar naam schrijft? En wie zijn de andere kapers op de kust? Vlak voor de start praten we u bij.

Daarnaast volgen we het tiendaagse spektakel in het noorden van Italië natuurlijk op de voet!

Meer lezen?

Alles over de 29ste Giro Rosa vindt u in de Tour-special van Wieler Revue. Voor maar €8,99 koop je 'm online (of profiteer bijvoorbeeld van één van de aanbiedingen). Via deze link kun je zien waar de Tour-special in de winkel te koop is.