Richie Porte deelt linkse directe uit; Søren Kragh Andersen rondt vlucht af

De zesde etappe van de Ronde van Zwitserland is gewonnen door Søren Kragh Andersen. De Sunweb-renner rekende op een korte slotklim af met zijn vluchtkompanen.

Søren Kragh Andersen
  • Afbeelding van Søren Kragh Andersen Søren Kragh Andersen
  • Afbeelding van Richie Porte Richie Porte

Het peloton werd met de Furkaspas en de Klausenpas de renners getrakteerd op maar liefst twee beklimmingen van de buitencategorie. De twee grote cols leverden echter geen vuurwerk op tussen de klassementsrenners. Het spektakel werd bewaard voor het slotklimmetje in Gommiswald. Richie Porte reed daarop op gekende wijze weg van de concurrentie. Hij reed zich daarmee nog wat steviger in de gele leiderstrui.

Wilco Kelderman en Sam Oomen blijven tweede en derde in het klassement. Hun achterstand op Porte is wel groter geworden. De twee Sunweb-renners staan nu op 32 tellen van de gele trui.

Mooie plaatjes in het hooggebergte.

Porte wist de meeste vluchters van de dag nog op te rapen, maar ritwinnaar Søren Kragh Andersen kreeg de Tasmaan van BMC niet meer te pakken. De Sunweb-Deen deed in de vlakke kilometers voor de slothelling geen kopwerk meer en hij timede zijn inspanning vervolgens perfect. Hij achterhaalde de op de klim ontsnapte Michael Gogl (Trek-Segafredo) en snelde vervolgens naar zijn eerste WorldTour-zege.