Critérium du Dauphiné: Team Sky heerst in ploegentijdrit

Team Sky heeft de ploegentijdrit in het Critérium du Dauphiné naar zijn hand gezet. De Britse formatie was verreweg de beste in de race tegen de klok. Michal Kwiatkowski is nu weer leider in het klassement.

Team Sky
  • Michal Kwiatkowski Michal Kwiatkowski

De eerste richttijd werd neergezet door Team Lotto NL-Jumbo. De Nederlandse ploeg was aan de meet negen seconden sneller dan Dimension Data. Ondertussen waren er echter enkele ploegen meer dan uitstekend onderweg, onder meer Ag2r-La Mondiale. Het team van kopman Romain Bardet deelde de tijdrit prima in en pakte steeds een beetje terug op Team LottoNL-Jumbo. Aan de finish was dat genoeg om de Nederlanders van de troon te stoten.

Vanaf dat moment werd de beste tussentijd onderweg constant verbroken. Groupama-FDJ, Movistar en Trek-Segafredo stonden allemaal even bovenaan bij het tweede punt. Maar al vrij snel werd duidelijk dat het tussen vijf teams zou gaan: Lotto Soudal (op 23 seconden), Quick Step-Floors (op 15 seconden), BMC (op 14 seconden), Mitchelton-Scott (op 9 seconden) en Team Sky. Het Britse team had bij het eerste tussenpunt al een gaatje geslagen met hun concurrenten.

Op het tweede tussenpunt werd duidelijk dat Team Sky met de dagzege aan de haal zou gaan. Zij doken 22 seconden onder de tweede tijd van BMC. Dat zou aan de meet zelfs oplopen tot 37 seconden. Aangezien Mitchelton-Scott het tempo niet vast kon houden, waren Michal Kwiatkowski en Geraint Thomas de grote winnaars van de dag. De Pool pakte de gele leiderstrui terug van Daryl Impey. De eerste vier posities in het klassement zijn nu bezet door een coureur van Team Sky.