Eerlijke Barguil: 'Het is tot nu toe een waardeloos jaar'

Warren Barguil was een van de absolute uitblinkers van de Tour de France 2017, maar sinds zijn overstap van Team Sunweb naar Fortuneo-Samsic kan de Fransman nog weinig overtuigende resultaten overleggen.

Barguil
  • Team DSM Team DSM

Barguil hoopt in het Critérium du Dauphiné en Tour de France te laten zien dat hij weldegelijk tot de beste klimmers van het peloton behoort. "In de Dauphiné ga ik voor etappezeges. Om hier voor het algemeen klassement te gaan moet ik op mijn best zijn, maar de Tour de France is pas over een maand. Ik wil nog niet te goed in vorm zijn, met de Tour in mijn hoofd", vertelt Barguil tegen Cyclingnews.com.

Na zijn veelbesproken transfer naar het procontinentale Fortuneo-Samsic heeft Barguil nog weinig resultaten geboekt. "Het is waardeloos. Ik was vijftiende in Catalonië, dus ik was daar zonder er echt te zijn. Het was niet verschrikkelijk, want ik werd niet zeventigste. Maar ik was niet mezelf. Ik ben heel teleurgesteld hoe het tot nu toe is gegaan. Buiten een privékwestie en ziekte in maart, was ik in orde. Ik weet het niet, het loopt gewoon niet. Maar er zijn nog genoeg races om terug te slaan. Dat moet ik deze zomer gaan doen."