Aanval loont in Ronde van Kroatië: Tonelli rondt vlucht af

Alessandro Tonelli zag zijn aanvalslust worden beloond in de Ronde van Kroatië. Hij rondde een vroege vlucht af met een solo.

Alessandro Tonelli

Op weg naar finishplaats Crikvenica was de Italiaan van Bardiani-CSF op de enige gecategoriseerde beklimming van de dag ontsnapt uit de groep met vroege vluchters. Onder meer Guillaume Boivin (Israel Cycling Academy), Laurent Didier (Trek-Segafredo) en good old Janez Brajkovic (Adria Mobil) konden niet mee met de 25-jarige Tonelli.

Ook toen de vierdejaarsprof de bergpunten had opgeraapt liet hij zich niet zomaar inrekenen. In tegendeel: hij ging vol voor de ritzege. En hoewel het peloton in de twintig resterende kilometers de eenzame vluchter wel in het zicht kreeg werd Tonelli niet ingerekend. 

De geboren Bresciaan moest er op het golvende parkoers diep voor gaan, maar dat leverde hem wel zijn eerste zege bij de profs op.

#TOC2018 ?- @AleTonelli92 pic.twitter.com/jMj0fLdnBm — La Flamme Rouge (@laflammerouge16) 20 april 2018

Achter de laureaat was er in het peloton een valpartij. Enrico Barbin wist aan de crash te ontkomen en hij mocht namens de winnende ploeg ook de tweede stek op het erepodium bezetten. Jan Tratnik werd derde.

#TOC2018 - Massive crash in the bunch in the final kilometer. pic.twitter.com/gAjLOBvayT — La Flamme Rouge (@laflammerouge16) 20 april 2018

Pieter Weening blijft na de vierde rit tweede in het algemeen klassement. De renner van Roompot-Nederlandse Loterij, die gisteren bijna de koninginnenrit wist te winnen, heeft morgen nog een goede mogelijkheid om tijd goed te maken op lijstaanvoerder Kanstantin Sioutsou. De aankomst ligt op de klim naar Učka.