Siutsou klopt Weening op de monsterklim in Kroatië

Weening leek lang op weg naar de winst, maar werd terug gepakt door Siutsou die bergop iets rapper bleek dan de Fries.

Siutsou

In de vierde etappe van de Ronde van Kroatië moest vandaag een ware monsterklim bedwongen worden van maar liefst 30 kilometer genaamd Sveti Jure. Tijdens deze etappe waren er een aantal dappere renners die de kopgroep aandurfde. Dit waren Nick van der Lijke, Nicolai Brochner Nielsen, Mateo Frankovic, Emil Dima en Jon Bozic. 

Nick van der Lijke kon op de slotklim het langst standhouden. Trek-Segafredo controleerde de wedstrijd met Nikas Eg die een straf tempo reed en Van Der Lijke inrekende op zo'n 20 kilomter voor de streep. Eg reed in dienst van Brambilla één voor één de concurrenten eraf. Het groepje bestond nog maar uit een man of negen toen Kanstantsin Siutsou op 10 kilometer van de aankomst een knuppel in het honderhoek gooide. Hij kreeg Pieter Weening, Yevgeniy Gidich, Radoslav Rogina en Gianluca Brambilla mee. Die laatste moest echter niet veel later weer afhaken.

De vier draaide niet al te best rond en de achtervolgers begonnen terug te komen. Weening liet dit niet gebeuren en ging in kenmerkende stijl aan op 5 kilometer stijl van de streep. Hij kreeg een gat van 20 seconden en toen vond Siutsou het genoeg. De Wit-Rus ging in achtervolging en maakte de aansluiting met nog anderhalve kilometer te gaan. De renner van Bahrein-Merida probeerde de Roompot-Nederlandse loterij renner af te schudden, maar die liet niet los. In een sprint was Siutsou rapper dan de Nederlander en pakt daarmee naast de ritoverwinning ook de leiderstrui.

¡Victoria de etapa para Kanstantsin Siutsou del Bahrain Merida en Sveti Jure! #TOC2018 #TourOfCroatia2018 pic.twitter.com/vfOycMBDbz — Alpe d'Huez B&T (@Alpe__dHuez) 19 april 2018