Trentin: ‘Het voelde alsof er een vrachtwagen over me heen reed’

Matteo Trentin kwam in Parijs-Roubaix zwaar ten val. Daarbij brak hij een lendenwervel. Wanneer de Italiaan zijn rentree kan maken moet nog bepaald worden. Zijn rug wordt nu ondersteund door een korset.

Trentin
  • Afbeelding van Matteo Trentin Matteo Trentin

Trentin is eindelijk huiswaarts gekeerd na zijn ongeluk vorige week zondag. “Nu ga ik wat rusten en genieten van mijn familie. Het voelde alsof er een vrachtwagen over me heen was gereden”, vertelt hij tegen Cyclingnews.com. “Ik weet niet precies hoe lang ik van de fiets moet blijven. Ik moet nog enkele onderzoeken ondergaan en dan weten we precies hoe lang het gaat duren. Ik wil niets forceren, zolang ik een korset draag ben ik niet in staat om te trainen.”

Trentin boekte etappezege na etappezege in de Ronde van Spanje vorig seizoen, maar kon zijn winnende flow niet doorzetten in het voorjaar. Bij zijn nieuwe team Mitchelton-Scott staat de teller nog op nul. “In Vlaanderen voelde ik me goed, maar moest ik veertig kilometer achtervolgen nadat ik was opgehouden door een val.” In Roubaix kwam Trentin dus weer ten val. “Ik weet alles nog van de crash. Voor mijn landing ging ik over de kop waardoor al het gewicht op mijn wervelkolom kwam.”