Van der Breggen vliegt naar proloogzege Healthy Ageing Tour

Amper drie dagen na haar overwinning in de Ronde van Vlaanderen heeft Anna van der Breggen alweer een zege op haar palmares mogen bijschrijven.

Anna van der Breggen

De Nederlandse 2.1-koers werd op gang geschoten voor het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen. Ronde van Vlaanderen-triomfator Anna van der Breggen koos voor een vroege start in de acht kilometer lange tijdrit en dat pakte goed uit. 

Het 27-jarige goudhaantje van Boels-Dolmans noteerde een tijd van 10'35". Dit bleek genoeg om de proloog te winnen. Boels-Dolmans-ploeggenote Chantal Blaak kwam nog het dichtst in de buurt. Zij was twee seconden langzamer dan de regerend Olympisch kampioene op de weg. 

?‍♀️Wow @AnnavdBreggen @boelsdolmansct is by far the fastest at the moment ⏱10.35 min. #HAT18 pic.twitter.com/N4mTqrX634 — Healthy Ageing Tour (@Healthyageingtr) 4 april 2018

Voormalig wereldkampioene tijdrijden Lisa Brennauer reed voor het stadion van SC Heerenveen naar de derde tijd. Zij volgt al op tien seconden van Van der Breggen. 

De in Zwolle woonachtige renster tekende in Heerenveen voor de vierde keer dit seizoen het startblad bij een wegwedstrijd. Leuk detail: slechts in één van die wegwedstrijden (de Ronde van Drenthe) wist ze niet te winnen. 

De karavaan van de Healthy Ageing Tour (waar ook junioren en parawielrenners onderdeel van uitmaken) rijdt nog tot en met zondag door het noorden van Nederland. Morgen is Grootegast plaats van aankomst. De laatste etappe eindigt op de Vismarkt in Groningen.