Michał Kwiatkowski zwaait met drietand na slottijdrit Tirreno-Adriatico

In de straten van San Benedetto del Tronto heeft Michał Kwiatkowski de eindzege in Tirreno-Adriatico veroverd. De Poolse Sky-coureur verdedigde in de traditionele afsluitende tijdrit zijn azuurblauwe leiderstrui met verve.

Michał Kwiatkowski

Kwiatkowski begon aan de chronoproef met drie tellen voorsprong op Damiano Caruso. Als Kwiato al druk voelde, dan liet hij dat in ieder geval niet blijken. Hij wist zijn voorgift op de Italiaanse BMC-renner nog met 21 seconden uit te breiden en mag zich derhalve de eerste Poolse winnaar van de prestigieuze WorldTour-ronde noemen. 

Geraint Thomas zorgde voor een nog groter Sky-feestje. De Welshman kreeg uiteindelijk de derde stek op het eindpodium.

Dennis op herhaling

De traditionele slottijdrit in de Italaanse kustplaats werd gewonnen door Rohan Dennis. De regerend Australisch kampioen tijdrijden tekende voor zijn derde seizoenszege, die hij allemaal behaalde in individuele tijdritten. De 11'14" die de BMC-renner op de tabellen liet noteren was vier seconden sneller dan vorig jaar, toen Dennis de proef tegen de klok ook al wist te winnen. 

Met de winnende tijd van een jaar eerder was Jos van Emden (LottoNL-Jumbo) de nummer twee in de laatste daguitslag van de 53e editie van de koers tussen de twee zeeën. Frappant detail: een jaar geleden werd de Nederlandse hardrijder ook al tweede in deze tijdrit.