Vierde bakje aardbeien en eindwinst Superprestige voor Van der Poel

In Hoogstraten heeft Mathieu van der Poel zijn 28ste zege van het seizoen weten te behalen. Hij deed dat middels een solo. Het is voor de Nederlandse crosser van Corendon-Circus zijn vierde overwinning op rij in de Aardbeiencross.

Mathieu van der Poel

In het begin was het nog even spannend, maar Van der Poel maakte na de openingsfase korte metten met zijn concurrenten. Hij volgde daarmee het voorbeeld van zijn ploeggenoot Sanne Cant, die dit weekend ook twee keer mocht juichen. Europees kampioen Van der Poel had aan de finish een ruime voorsprong verzameld op de nummers twee en drie.

In het klassement is het in theorie nog mogelijk voor Wout van Aert om de Superprestige te winnen. Doordat Van Aert vandaag echter zijn laatste cross van het seizoen reed en dus niet meer start in de slotmanche te Middelkerke is Van der Poel al zeker van de eindzege in dit klassement. Gisteren werd hij al officieel eindwinnaar van de DVV-trofee en eerder stak hij ook de wereldbeker op zak.

De strijd om de zege was dus niet spannend, maar het gevecht om de resterende podiumplaatsen was er wel. Maar liefst acht renners maakten bij het ingaan van de laatste omloop deel uit van de groep met achtervolgers. Uiteindelijk ging de tweede plaats naar Laurens Sweeck. David van der Poel zorgde voor nog een succes voor de familie Van der Poel. Hij werd derde.

Top tien Superprestige Hoogstraten

1. Mathieu van der Poel

2. Laurens Sweeck

3. David van der Poel

4. Michael Vanthourenhout

5. Tim Merlier

6. Wout van Aert

7. Toon Aerts

8. Gianni Vermeersch

9. Tom Meeusen

10. Wietse Bosmans