Alejandro Valverde pakt tweede ritzege in Ronde van Valencia

Alejandro Valverde heeft de vierde etappe van de Ronde van Valencia op zijn naam geschreven. Op de steile flanken van El Alto de Las Canteras was de Spanjaard veruit de sterkste. Adam Yates werd op vier seconden tweede.

Alejandro Valverde
  • Afbeelding van Adam Yates Adam Yates
  • Afbeelding van Alejandro Valverde Alejandro Valverde

Tussen Urihuela en de Alto de Las Canteras lagen vandaag 184 glooiende kilometer te wachten. Nadat de kopgroep van de dag, waar onder anderen Michal Kwiatkowski en Vasil Kiryienka deel van uitmaakten, was gegrepen, resteerden er nog dik twintig kilometers, waaronder de steile slotklim naar Las Canteras. In aanloop naar die beklimming demarreerden Giovanni Visconti, Cyril Gautier en Sep Vanmarcke. Hun voorsprong werd echter snel tenietgedaan, doordat LottoNL-Jumborenner Primoz Roglič er een snok aan gaf. Wout Poels moest hierdoor lossen. 

Op de slotklim duurde het lang voordat er spektakel kwam. Het tempo in de groep der favorieten stokte en Poels en consorten konden weer terugkeren in het peloton. Adam Yates was vervolgens degene die demarreerde, wat reactie opriep bij Alejandro Valverde. El Imbatido ging de Brit achterna en zonder moeilijkheden kon de Spanjaard zegevieren bovenop El Alto de Las Canteras.