Najar volgt Mollema op in San Juan; Nizzolo pakt slotrit

Gonzalo Najar heeft zichzelf verzekerd van eindwinst in de Ronde van San Juan. Zijn leiderstrui kwam in de slotrit geen moment in gevaar.

Gonzalo Najar

De zevende en laatste etappe van de Argentijnse ronde vond plaats op het parkoers van de individuele tijdrit. Ditmaal stond er niet één, maar negen keer een ronde op de ringweg rond San Juan op het menu. Op de nagenoeg vlakke omloop bleek de massasprint onvermijdelijk. En hierin wist Trek-Segafredo nog maar eens een zege te boeken.

De Italiaan Giacomo Nizzolo was te sterk voor twee renners van Quick-Step Floors. Maximiliano Ariel Richeze en Alvaro José Hodeg moesten het doen met de plaatsen twee en drie. Voor Nizzolo was het zijn eerste overwinning sinds 20 oktober 2016, voor zijn ploeg was het de vijfde zege in zes dagen.

Italian rider of @TrekSegafredo, @GiacomoNizzolo, wins #VueltaSJ2018 last stage. Argentinian @NajarGonzalo is the overall winner of the race. pic.twitter.com/xXVbzPDW4r — Brain on Wheels ? (@BrainOnWheels) 28 januari 2018

Voor Argentijns kampioen Gonzalo Najar, die de leiding pakte in de koninginnenrit naar de 2565 meter hoge Alto del Colorado, was er gedurende de rit geen vuiltje aan de lucht. En dus kon de coureur van Sindicato de Empleados Publicos de San Juan op het eindpodium de trofee met een grote grijns in ontvangst nemen.