'Organisatie Vuelta deelt wildcards uit aan drie Spaanse ploegen'

De organisatie van de Vuelta a España heeft haar wildcards vergeven. Dat meldt L'Equipe. Unipublic geeft de vier startbewijzen aan één Franse en drie Spaanse ploegen.

Vuelta

Dat de renners van het Franse Cofidis zich mochten opmaken voor de drieweekse door het Spaanse land mag geen grote verrassing heten. Cofidis is immers al jaren een van de grote geldschieters van de Vuelta.

Caja Rural, Euskadi - Murias en Burgos-BH zijn de Spaanse teams die op 25 augustus in Malaga aan het vertrek zullen staan van de proloog. Zij kregen volgens de Franse sportkrant de voorkeur boven onder meer Manzana Postobon, Fortuneo-Samsic en Aqua Blue Sport. Stefan Denifl, een van de renners van laatstgenoemde ploeg won vorig jaar nog een etappe in de Ronde van Spanje. Op de Alto de los Machucos bleef de Oostenrijker vanuit de vroege vlucht Alberto Contador voor.

Het Pro Continentale Caja Rural is net als Cofidis al jaren een vaste waarde in de Vuelta-karavaan. De ploeg won slechts één etappe (Antonio Piedra won in 2012 op Lagos de Covadonga), maar wist wel twee keer het bergklassement te winnen (Luis León Sánchez in 2014 en Omar Fraile in 2015). 

Basken zijn terug!

Voor het eerst sinds 2013 doet er weer een Baskische ploeg mee aan de Vuelta. Met renners als Jon Aberasturi, Enrique Sanz en Eduard Prades moet Euskadi - Murias de tijden van Euskaltel doen herleven. De formatie rijdt dit jaar voor het eerst op het een na hoogste niveau. 

Ook Burgos-BH debuteert. Dit team kan rekenen op de diensten van onder meer Matvey Mamykin, Jordi Simón en José Mendes. De ploeg toonde ook interesse in de bij LottoNL-Jumbo ontslagen Juan José Lobato, maar de Spaanse spurter is nog niet ingelijfd.