Kruijswijk kopman in de Tour, Gesink rijdt Giro-Tour

Team LottoNL-Jumbo zal de komende Tour de France starten met Steven Kruijswijk als kopman. De rossige Brabander hoopt in Frankrijk een goed klassement te rijden. Robert Gesink zal in juli, net als dit jaar, enkel gaan voor het winnen van etappes.

Kruijswijk
  • Robert Gesink Robert Gesink
  • Steven Kruijswijk Steven Kruijswijk

Na de Tour de France zal Kruijswijk ook de Ronde van Spanje nog aandoen, liet hij weten op de perspresentatie. “Ik hoop dat het me gaat liggen. We denken dat dit jaar een mooie kans gaat zijn om een goed klassement te rijden in de Tour de France. Wat het voor mij veranderd? Het is vooral een verschuiving van de maanden van het seizoen. We zullen het in de winter iets rustiger aan doen, zodat ik kan pieken in juli.”

Ook Gesink rijdt twee grote rondes, want naast de Tour zal hij zich richten op de Giro d’Italia. De Varssevelder voelt zich goed na zijn rugblessure. “Ik heb het beste niveau dat ik ooit heb gehad in de maand december. Ik mocht drie maanden niets, dus merkte ik dat ik het fietsen heb gemist. Ik heb heel de winter getraind, terwijl mijn collega’s misschien nog op het strand lagen. Mijn doel is om dit jaar etappes te winnen in de Giro en Tour. Het blijft mijn droom om in alle grote rondes een etappe te winnen.”